jueves, 26 de junio de 2014

CIERRE DEL CENTRO ASOCIADO DE LES CORTS-BARCELONA

En la Junta Rectora del pasado 20 de junio, se aprobó el cierre del centro de Les Corts. 
Este cierre obedece a que en los últimos dos años han disminuido los ingresos y aportaciones públicas recibidas por el Consorcio, entrando este en situación de desequilibrio presupuestario que ha hecho necesario recurrir al remanente e incluso a pedir créditos bancarios.
Dado que no hay signo que apunte a una posible mejora en las aportaciones públicas, la situación ha llevado a pensar que la mejor opción era cerrar el centro de Les Corts una vez finalizado el curso 2013-14.

A esto hay que sumarle que a día de hoy, los centros asociados no han recibido la parte correspondiente al 40% de las matrículas de los alumnos matriculados en sus centros agravando sobremanera la situación y haciendo que a día de hoy no hayan cobrado los tutores en muchos centros. Situación que está llevando a los centros a pedir préstamos bancarios que no hacen más que empeorar la situación.

No es una situación agradable para los alumnos de Les Corts, pero tampoco lo es para sus tutores y sus trabajadores.
El Consejo de Estudiantes del Centro Asociado de Barcelona, queda a vuestra disposición para intentar aclarar cualquier duda al respecto.


Se adjunta copia de la carta remitida por la delegada del Centro y su secretaria al Director del CA de Barcelona, para que tuviera en cuenta nuestra opinión al respecto.
Assabentats que s’està sospesant la idea de suprimir el centre de les Corts, per aconseguir la disminució de despeses fixes en el pressupost d’aquest centre associat, la delegada de centre, Mar Delgado, i la delegada de la secció de Dret, Esther Navarro Robledo, volem manifestar el següent:
1r. Cal tenir en comte que en centre de les Corts s’imparteixen els següents graus universitaris: Dret, Educació Social, Ciències Jurídiques de l’Administració, Pedagogia i Treball Social.

2n. Sabem que els estudis universitaris esmentats també s’imparteixen, a excepció del grau en Ciències Jurídiques de l’Administració, en altres centres que queden allunyats de la zona de Les Corts.

3r. Que no disposem del nombre d’alumnes matriculats en el Centre de Les Corts, però ens consta que són molts els assistents a tutories, encara que tampoc disposem de la xifra exacta.

4t. Pensem que el que caldria és, en tot cas, potenciar el centre, tot i que som coneixedores que les seves dimensions poden dificultar la realització de determinats projectes.

5è. Cal tenir en compte les possibilitats immillorables d’accés en transport públic (tramvia, bus, metro) que té el centre de Les Corts. Així com les possibilitats d’aparcament en la zona universitària de la Diagonal i rodalies del Camp Nou.

6è. Voldríem conèixer, en tot cas, el pressupost desglossat del centre en qüestió, perquè potser fer un reajust és suficient abans de prendre una mesura tan dràstica.

7è. Voldríem saber on s’han pensat ubicar els estudis, alhora que els fem saber que ens oposem, en tot cas, a què el grau en Dret, que té un nombre elevadíssim d’alumnes (en segona posició després de psicologia) quedi només al centre de Santa Coloma de Gramanet (psicologia s’imparteix a tres centres: Santa Coloma de Gramanet, Sant Boi de Llobregat i Terrassa), de complicat accés per als alumnes del Baix Llobregat i àrea d’influència.

Esperem que puguin ser tingudes en compte aquestes consideracions, alhora que us demanem que s’informi per part del centre a tot l’alumnat matriculat al centre de Les Corts en el més breu temps possible, si és que al final la decisió de tancament és presa, donat que creiem que molts d’ells és possible que valorin la possibilitat de matricular-se el proper curs en la UNED.

1 comentario: